Najava dana: Trenutak istine na Rujevici, Redsi dočekuju Spurse, Bjelica ne smije izgubiti, a igra se i naš rukometni derbi

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 05.05.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili

Rijeka - Dinamo, 19.30

(Nogomet, HNL)

Konačno je stigao dan velike utakmice o kojoj se tjednima priča kao dvoboju koji bi mogao biti ključan u borbi za naslov prvaka. Rijeka će na Rujevici dočekati Dinamo, koji u ovaj susret ulazi s jednim bodom prednosti. Sve do ovog kola, Riječani su bili vodeća momčad prvenstva, ali kiks na gostovanju kod Lokomotive stavio je branitelje naslova u bolju situaciju. Modrima i remi odgovara i ostavlja ih na vodećem mjestu, a nije zgorega spomenuti i da, neovisno kako ovaj dvoboj završi, Dinamo ima bolji međusobni omjer od Rijeke ove sezone. Oba duela na Maksimiru otišla su na strani Zagrepčana, dok je prvi ovosezonski duel na Rujevici završen 2-2. Vrijeme je za posljednji prvenstveni dvoboj ovih rivala, a nakon njega, gledat ćemo ih i u finalu Kupa. Neka bitka za dvostruku krunu počne!

Hajduk - Varaždin, 17.00

(Nogomet, HNL)

U sjeni derbija na Rujevici, na Poljudu ćemo kao zagrijavanje gledati dvoboj rasterećenih suparnika. Hajduk je osigurao 3. mjesto na kraju sezone, što je daleko ispod klupskih apetita, tako da je pobjeda u svakom duelu do kraja sezone minimalno što duguju navijačima. Uz to, ne bi bilo loše kada bi trener Ivanković nastavio s davanjem minuta mladim igračima. Slično očekuje i Varaždince, a ovaj dvoboj oba sastava iskoristit će kao svojevrsnu audiciju za nadolazeću sezonu. Ove sezone već su igrali četiri puta jer su se susreli i u četvrtfinalu Kupa, a Hajduk ima tri pobjede uz jedan remi.

Chelsea - West Ham, 15.00

(Nogomet, Premier liga)

Londonski dvoboj susjedski je obračun, kako geografski, tako i na ljestvici. Naime, Chelsea je u ovo kolo ušao kao 8. momčad lige, dok je West Ham jednu poziciju i dva boda slabiji. Stoga će ovo biti direktan obračun za 8. mjesto, kao i za što bolju startnu poziciju uoči posljednja tri kola u kojima postoji šansa da se jedan od londonskih sastava probije do mjesta koje vodi u Europu. Oba sastava muku muče s formom, Čekičari su čak pet utakmica bez pobjede, dok su Bluesi u zadnjih pet upisali po dva slavlja i poraza, uz jedan remi.

Liverpool - Tottenham, 17.30

(Nogomet, Premier liga)

Redsi su dugo bili vodeća momčad lige i činilo se da se piše prekrasan oproštaj od Jurgena Kloppa, ali odlazak Nijemca s naslovom prvaka izgleda da će samo ostati pusta želja. Liverpool je sve upropastio u posljednjih nekoliko tjedana i možemo reći da je momčad doživjela potpuni raspad na svim frontovima. Prvo su od Manchester Uniteda izgubili i ispali iz Liga kupa. Potom ih je Atalanta ponizila na Anfieldu i izbacila iz Europske lige, a prvenstveni problemi kulminirali su porazima od Crystal Palacea i Evertona, kao i remijem kod West Hama. Današnjom pobjedom protiv Tottenhama mogu samo teoretski ostati u borbi za naslovom, ali realnost je takva da će sezonu završiti na 3. mjestu.

Roma - Juventus, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Derbi kola u Serie A igra se na rimskom Olimpicu. Petoplasirana Roma dočekuje Juventus koji je na 3. mjestu, no juve je u horor formi. Bez pobjede su gotovo mjesec dana, imaju tri remija i poraz u zadnja četiri kola, a u zadnjih 15 utakmica u prvenstvu i Coppi imaju mizerne tri pobjede. Time smo sve rekli o njihovom trenutnom stanju, a Roma bi, da nema europskih obaveza, bila i favorit u večerašnjem ogledu. Sastav Danielea De Rossija upisao je domaći poraz od Bayera u četvrtak, a u posljednjem kolu prvenstva remizirali su u Napulju.

Union Berlin - Bochum, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Zvono za uzbunu upaljeno je u Berlinu. Union je već pet kola bez pobjede, a iako su u prošlom kolu na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach barem uspjeli prekinuti niz od tri uzastopna poraza, 0-0 remi ipak nije do kraja zadovoljio apetite Union Berlina, prvenstveno zato što se zaliha u odnosu na društvo s dna ljestvice istopila. Momčad pod vodstvom Nenada Bjelice ima još samo dva boda prednosti u odnosu na Mainz, a između njih se smjestio Bochum, bodovno izjednačen s Unionom. Posljednja tri kola dat će nam odgovor tko će na koncu završiti na 16. mjestu, koje vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak protiv trećeplasiranog sastava 2. Bundeslige, a Bjelica i Juranović danas imaju idealnu priliku pobjedom protiv izravnog konkurenta olakšati si život.

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen. 17.30

(Nogomet, Bundesliga)

Apotekari su u lovu na savršenu sezonu bez poraza, a mjeru im nije uspjela uzeti niti Roma u prvom polufinalnom dvoboju. Dapače, Bayer je i u Rimu slavio s 2-0 i nastavio svoju nevjerojatnu sezonu i pohod na tripletu, Prvenstvo su već proslavili, a danas ih očekuje gostovanje kod Eintrachta. Domaćin pobjedom može osigurati Europsku ligu, a optimizam mogu temeljiti na prethodnim domaćim dvobojima protiv Bayera. Naime, u zadnja dva međusobna duela u Frankfurtu, Eintracht je pobijedio i u oba navrata zabio čak pet golova Apotekarima.

Zagreb - Nexe, 17.00

(Rukomet, Premijer liga)

Posljednji međusobni ogled najboljih hrvatskih rukometnih klubova nažalost nije završen. Marko Bezjak namjerno je snažno udario delegata ramenom o rame i rukom u donji dio leđa, zbog čega je Ante Josić završio u bolnici, a utakmica je prekinzta i kasnije su je nadležni odgani registrirati 10-0 za Zagreb. Momčad pod vodstvom Andrije Nikolića velik je favorit za pobjedu i danas, pogotovo jer Nexe ima dva velika kiksa u zadnje vrijeme. Naime, izgubili su od Sesveta i remizirali su kod Poreča.

Dubrovnik - Split, 19.00

(Košarka, Premijer liga)

Prvenstvo Hrvatske u košarci trenutno je u četvrtfinalnoj fazi, a u prvim utakmicama doigravanja svi domaćini upisali su očekivane pobjede. Sada im slijede utakmice broj dva, odnosno gostovanja, a izdvajamo dvoboj na jugu Hrvatske. Jasno je da su Splićani veliki favoriti kod Dubrovnika, no treba reći kako je sastav pod vodstvom Ivana Perinčića pružio jako dobar otpor na utakmici igranoj prije nekoliko dana na Gripama, iako konačnih +22 to ne sugeriraju. No, unatoč tome, sve osim nove pobjede Žutih i prolaska u polufinale doigravanja bit će veliko iznenađenje.

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic, 19.00

(Košarka, NBA)

Ovo je jedini par u prvoj rundi NBA doigravanja koji je otišao u sedmu utakmicu. Svaka momčad upisala je po tri pobjede u dosadašnjih šest dvoboja, a ono što je dosta zanimljivo jest kako su i Cleveland i Orlando upisali domaće pobjede. Još nijedan 'break' nismo vidjeli u ovom paru, a jedina utakmica u kojoj smo bili blizu oduzimanju prednosti domaćeg terena bio je prethodni dvoboj u Clevelandu. Cavaliersi su ga riješili s tijesnih 104-103, a treba reći kako je Orlando ove sezone već jednom dobio Cleveland u gostima. Bilo je to krajem veljače u dvoboju osnovnog dijela sezone, slavili su sa sedam poena razlike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti