Germania
Germania

Najava dana: Ponuda kao da je vikend, ima HNL-a, Serie A, Premier lige, Francuza, Španjolaca...

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 03.05.24. | 08:00

Evo koje smo utakmice danas izdvojili.

Rudeš – Istra 1961, 17.00

(Nogomet, HNL)

Istra 1961 je u sjajnoj formi, momčad iz Pule je vezala dvije HNL pobjede protiv Osijeka na Opus Areni te protiv Slaven Belupa na Aldo Drosini i sada ima ozbiljno velike šanse da veže tri u nizu. Doduše, igraju Puležani na gostujućem terenu, ali protiv sada već sigurnog drugoligaša Rudeša koji igra očajno i teško će do bod(ov)a u ovoj utakmici.

 Luton – Everton, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Nakon što su popili šest komada od Chelseaja, Sean Dyche je napravio zaokret! U posljednje tri utakmice imaju tri pobjede, Dyche je nominiran za trenera mjeseca, a Pickford za igrača. Everton nije primio pogodak posljednjih 270 minuta, dok je s druge strane Luton u posljednje tri utakmice primio čak 12 pogodaka. Pet od Cityja i Brentforda, a onda i dva od Wolvesa. Da vodstvo lige nije oduzelo Evertonu osam bodova, oni bi danas bili na 12.mjestu, dok su ovako 15., što je opet bolje od Lutona koji ima 25 bodova te su na 18. mjestu. Dakle, gori im pod petama…

Torino – Bologna, 20.45

(Nogomet, Serie A)

„Hoću li vam nedostajati?“, pitao je Ivan Jurić predstavnike medija uoči ogleda protiv ovosezonske hit-momčadi Serie A, Bologne, čime je dao još jedan 'hint' da bi na kraju sezone mogao otići. O Torinu sve znamo, igraju tvrdo, čvrsto, nema tu puno pogodaka, dok je Thiago Motta s druge strane 'revolucionar' koji uvijek gleda kako zabiti gol više. Bit će ovo jedan zanimljiv okršaj.

Velež – Posušje, 18.00

(Nogomet, Premijer liga BiH)

Klafurićeva momčad je treća, igraju sezonu iznad očekivanja, ali do prva dva mjesta ipak ne mogu. No, kad bi ostali ovdje gdje trenutno jesu, to bi bio veliki uspjeh. Posušje je trenutno na petom mjestu s osam bodova manje od svojeg današnjeg protivnika, a predvodi ih sjajni Karlo Kamenar koji je ove sezone prvi topnik i drugi asistent kluba. Očekujemo sjajnu utakmicu.

Zrinjski – Široki Brijeg, 20.30

(Nogomet, Premier liga BiH)

Plemići su 'on fire'! Naime, posljednji poraz upisali su protiv Borca koji ih je serdinom ožujka minimalno svladao u Mostaru, da bi nakon toga skupili osam pobjeda i dva remija. Posljednjih šest utakmica nižu pobjedu za pobjedom, dok Široki u posljednjih pet utakmica ima čak četiri poraza.

Toulouse – Montpellier, 19.00

(Nogomet, Ligue 1)

Toulouse je trenutno na korektnom desetom mjestu francuskog nogometnog prvenstva s 40 bodova iz 31 utakmice, ali nema puno manevarskog prostora za napredovanje ili nazadovanje po tablici. Tri boda manje ima njegov današnji protivnik Montpellier koji je na 12. mjestu s tri boda manje. U ovoj utakmici mala prednost ide Toulouseu na račun domaćeg terena.

Lans – Lorient, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

Ovaj dio sezone nije baš protekao najbolje za Lens koji je igrao i skupine Lige prvaka ove sezone, a sada se nalazi na šestom mjestu Ligue 1, posljednjem koje vodi u europska natjecanja. I vodi veliku utrku s Marseilleom koji zaostaje dva boda, stoga je Lens u utakmici protiv Lorienta veliki favorit. Lorient se nalazi na predzadnjem mjestu s tri boda manje od Le Havrea koji je prvi iznad crvene zone.

Hoffenheim – RB Leipzig, 20.30

(Nogomet, Bundesliga)

Navijači Hoffenheima nemaju razloga za previše oduševljenja, ali niti za razočaranje tekućom sezonom koja je prosječna za njihov klub i ništa više od toga. Momčad Andreja Kramarića je na devetom mjestu s 39 bodova, a sada joj na noge dolazi Leipzig koji je s četvrte pozicije već osigurao Ligu prvaka naredne sezone. Gosti su favoriti u ovom ogledu, u to nema sumnje.

Getafe – Ath. Bilbao, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Athletic Bilbao može biti relativno miran na šestoj poziciji La Lige: Baski imaju 58 bodova, sedam više od sedmog Real Sociedada i šest manje od Atletico Madrida i sigurno plove prema igranju Europske lige iduće sezone. Večeras igraju u gostima protiv Getafea koji je na desetom mjestu i koji nema puno prostora za napredovanje po ljestvici.

Vukovar 1991 – Sesvete, 14.50

(Nogomet, Prva NL)

U posljednjih pet utakmica Vukovarci su upisali četiri remija, dok je Sesvećane prilično samopouzdanjem napunila pobjeda protiv Dinama koji je 1. svibnja obilježio njihov 15.rođendan prijateljskim ogledom. Ove dvije momčadi su se ove sezone susrele dvaput. Prvi put je Vukovar 1991 u gostima slavio s 2-1, da bi onda na domaćem terenu bili još uvjerljiviji i došli do 3-1 pobjede. Knoll i Mustedanagić posebno su efikasni, obojica su protiv Sesvećana poentirala i u jednoj, a onda i drugoj utakmici.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti