Germania
Germania

Najava dana: Drugi polufinale Lige prvaka, Parma lovi povratak u Serie A, finala kupova Austrije i Švedske, rukometna LP i košarkaška Euroliga

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 01.05.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas pripremili.

B. Dortmund – Paris SG, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Drugi polufinalni par nešto je manje atraktivan, ali očekujemo odličan nogomet. Prije svega, obje momčadi su ostvarile rezultat koji je iznad njihovih ovosezonskih prezentacija na terenu, a koje, ako ćemo iskreno, nisu bile na razini preostalih polufinalista, pa čak i nekih četvrtfinalista. Bit će ovo treći ovosezonski međusobni duel Borussije i PSG-a, nakon što su dva puta odmjerili snage u skupini F Lige prvaka. Tada je u dvobou prvog kola, igranom u rujnu, PSG na Parku prinčeva slavio s 2-0. Posljednje kolo donijelo je 1-1 remi na Westfalenu, čime je PSG u zadnji tren i uz puno muke kao drugoplasirani prošao u nokaut fazu. Parižani su i večeras blagi favoriti, ali uz podršku 80 tisuća vjernih i fanatičnih navijača, Milijunaše iz Dortmunda ne smijemo nikada otpisati.

Catanzaro – Venezia, 15.00

(Nogomet, Serie B)

Trećeplasirana Venezia, koja se nada promociji, nastavlja svoje pokušaje da osigura mjesto u Serie A sljedeće sezone na stadionu Nicola Ceravolo kod Catanzara, koji je siguran za doigravanju za najviši rang. Venezia je ostvarila 2-1 pobjedu nad Cremoneseom kod kuće u njihovoj posljednjoj utakmici Serie B i tako produžila svoj niz bez poraza na četiri, zaostaje bod iza drugoplasiranog Coma, koji su u zoni za izravno promaknuće. Catanzaro je na petom mjestu sa 57 bodova, a devetoplasirana Pisa, prvi klub izvan play-off pozicija, za Catanzarom zaostaje 12 bodova. Catanzaro je igrao 2-2 u svojoj posljednjoj utakmici Serie B u Areni Garibaldi - Stadio Romeo Anconetani protiv Pise, produživši svoj niz bez poraza na tri. Venezia je pobijedila u posljednjem ogledu ovih momčadi, 2-1 u studenom.

Como – Cittadella, 15.00

(Nogomet, Serie B)

Comove ambicije za promociju suočavaju se s najnovijim testom u srijedu na stadionu Giuseppe Sinigaglia protiv Cittadelle koja je pred ključnom bitkom u svom pokušaju za mjesto u play-offu za promociju u Serie A. Como je na drugom mjestu sa 68 bodova, pet bodova iza prvoplasirane Parme, a bod iznad trećeplasirane Venezie, prvog kluba izvan mjesta za promociju. Como je osvojio bod u posljednjoj utakmici Serie B, remiziravši 1-1 na Stadio Comunale Luigi Ferraris protiv Sampdorije, produživši svoj niz bez poraza na šest (pet pobjeda, jedan remi). Posljednja utakmica Cittadelle u Serie B rezultirala je remijem 1-1 protiv FeralpiSalòa na stadionu Pier Cesare Tombolato čime su produžili svoj niz bez poraza na sedam (jedna pobjeda, šest remija), ostavljajući ih na 10. mjestu s 45 bodova, bod iza osmoplasirane Sampdorije koja drži mjesto u doigravanju. Kad su se ove dvije momčadi posljednji put susrele, Como je u rujnu slavio s 3-0.

Bari – Parma, 18.00

(Nogomet, Serie B)

Vodeća Parma, koja ima šest bodova više od trećeplasirane Venezoje, prve izvan zone izravnog plasmana u Seriju A, gostuje na Stadio Comunale San Nicola protiv 18-plasiranog Barija koja želi poboljšati svoje izglede za izbjegavanje ispadanja jer zaistaje bod za 15-plasiranim Ascolijem te Ternanom i Speziom koje su također s bodom više na 16. i 17. mjestu. Parma je porazila Lecco 4-0 kod kuće u svojoj posljednjoj ligaškoj utakmici produživši svoj niz bez poraza na četiri. Parma može izboriti promociju pobjedom protiv Barija i porazom ili remijem Venezije. Bari je poražen 1-4 u svojoj posljednjoj utakmici u Cosenzi, produživši svoj niz bez pobjede na 10 (tri remija, sedam poraza). Parma je pobijedila u posljednjem susretu Serie B između ova dva kluba, 2-1 na stadionu Ennio Tardini u rujnu.

Sturm – Rapid, 17.00

(Nogomet, Kup Austrije)

Na praznik rada igra se finale austrijskog Kupa, na dobro nam poznatom s Eura 2008. stadionu Wörthersee u Klagenfurtu Sturm iz Graza kao formalni domaćin dočekuje Rapid iz Beča. Štajerci su vodeći u prvenstvu nakon 29 kola, imaju tri kola prije kraja tri boda više od Red Bull Salzburga, kojeg su izbacili i u polufinalu Kupa 4-3 u Mozartovu gradu. Rapidleri su tek peti u Bundesligi, sa 17 bodova manje od Sturma, a do finala Kupa su imali lagani posao, ali pamte lansjki finale, na istom ovom stadionu u Koruškoj, koji je Sturm dobio 2-0, tada kao 'gost'.

Malmö – Djurgarden, 14.00

(Nogomet, Kup Švedske)

Finale švedskog Kupa, dvoboj prvo i četvrtoplasiranog u novoj sezoni prvenstva naon odigranih šest kola. Igra se na stadionu Eleda u Malmöu. Švedski kup se igra po skupinama, pa na ispadane od četvrtfinala: Malmö je izbacio Norrköping 5-2 doma i Halmstad 4-0 u gostima, a Djurgarden sa 3-1 u gostima Mjällby, a nakon raspucavanja s bijele točke AIK u Stockholmu (3-2, 1-1). Malmö je veliki favorit...

Fenerbahçe – Monaco, 19.45

(Košarka, Euroliga)

Nakon prve dvije utakmice u četvrtfinaloj seriji, rezultat je 1-1. Dakle, Fenerbahce je oduzeo prednost domaćeg terena momcima iz Kneževine i ima priliku s dvije domaće pobjede zaključiti seriju te izvaditi vizu za završni turnir. No, treba uzeti u obzir da su obje utakmice bile jako dramatične i odlučene su u samoj završnici. A ako pogledamo povijest njihovih međusobnih ogleda, jasno je da se takav scenarij ponavlja u njihovih zadnih šest međusobnih ogleda. Razlislite o kontrahendikepu..

Baskonia – Real Madrid, 20.30

(Košarka, Euroliga)

Kraljevski klub jedini ima 2-0 prednost u četvrtfinalu. Odnosno, jedini su uspjeli obraniti prednost domaćeg terena i već danas mogu novim slavljem kod Baskonije proći na Final Four. Za to su apsolutni favoriti, ako ne večeras, onda u sljedećoj utakmici. naprosto su toliko dominantni bili u osnovnom dijelu sezone i sve osim rutinskog prolaska u polufinale bit će velika senzacija. No, mogla bi Baskonia otkinuti jednu pobjedu, ne zaboravimo da u njihovim redovima igraju ponajbolji igrači na svojim pozicijama kao što su Codi Miller-McIntrye, Marcus Howard i Chima Moneke.

Aalborg – Veszprem, 18.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Najbolja danska protiv najbolje mađarske momčadi u borbi za polufinale i prolaz na završni turnir četiri najbolja europska sastava. Ako pogledamo rezultate kroz ovu sezonu, Aalborg je blagi favorit. Veszprem je donio samo jedan pogodak zalihe iz svoje dvorane, ali kako je tekao dvoboj, mogu biti presretni takvim raspletom jer su Danci prokockali golemih šest pogodaka prednosti u završnoj četvrtini utakmice. Veszprem je najbogatija momčad Europe i sve osim prolaska dalje bit će okarakterizirano kao veliki neuspjeh, tako da je pred njima ozbiljan pritisak.

Magdeburg – Kielce, 20.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Naš Igor Karačić zabio je sedam golova u prvom dvoboju, kojeg su Poljaci riješili u svoju korist 27-26. Dosta tanka prednost, pogotovo jer je s druge strane prvak Europe i momčad koja je suvereno poharala grupu s Barcelonom, Veszpremom i Montpellierom. No, ostali su bez prvog vratara Nikole Portnera, ali svejedno su veliki favoriti za pobjedu, samim time i prolaz. Kielceu će trebati još jedan večer inspiracije Igora Karačića i Alexa Dušebajeva, a u odnosu na prvi dvoboj dužnici su ostali Arkadiusz Moryto, Benoit Kounkoud i Artjom Karaljok.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti