Najava dana: Cibona, dva Dinama, Serie A i još ponešto toga...

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 06.05.24. | 07:59

Ovo su najzanimljivije utakmice dana.

Futsal Dinamo - Olmissum, 19.00

(Futsal, HMNL finale)

Futsal Dinamo je u ispunjenom Domu sportova II slavio u prvoj utakmici nakon produžetaka sa 6-4. Plavi su poveli u seriji do tri, a od Zagreba se žele oprostiti s dvije pobjede i napraviti veliki korak prema naslovu prvaka. Olmissumu se vraćaju Bruno Žilić i rezervni vratar Nikola Čizmić, no Plave, kao i u petak, očekuje ispunjena Dvojka i gromoglasno navijanje više od tri tisuće navijača. Dinamo je uz to svladao Omišane u posljednjih sedam međusobnih dvoboja. Dinamo ovaj dvoboj dočekuje kao favorit, no Omišani imaju jaku momčad prepunu reprezentativaca (iz četiri države) i sve će učiniti ne bi li u Omiš otputovali s 'breakom'.

Crystal Palace - Manchester United, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

Crystal Palace je siguran od ispadanja, a Manchester United se bori za peto mjesto s time da su Crveni vragovi mislima usmjereni na finale FA kupa kojeg igraju 25. svibnja na Wembleyju protiv Manchester Cityja. Obje momčadi nalaze se u dobrim formama, posebno Crystal Palace koji je s 10 osvojenih bodova u zadnja četiri kola pobjegao iz zone ispadanja i osigurao svoj prvoligaški status. Ove sezone susreli su se već dva puta Manchester Unite je izbacio Palace u Liga kupu s 3-0 još početkom rujna, no londonski klub je uzvrtaio manchesterskom pobjedom na Old Traffordu četiri dana kasnije u sklopu prvenstva.

Salernitana - Atalanta, 18.00

(Nogomet, Serie A)

Atalanta u četvrtak u Bergamu igra uzvratnu utakmicu polufinala Europske lige protiv Marseillea (1-1), pred njima je i finale Coppe Italije, no, cilj im je dohvatiti peto mjesto koje bi trebalo voditi u Ligu prvaka. Dakle, raspored za Božicu je paklen, a danas gostuju kod posljednje Salernitane koja je ispala iz lige i igra samo za prestiž.Prvi međusobni susret sezone odigran u Bergamu završio je 4-1 pobjedom Atalante.

Udinese - Napoli, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Udineseu gori pod nogama! Nisu slavili tjednima, i nalaze se u zoni ispadanja. Zona spasa im bježi dva boda tako da danas moraju pobijediti. No, neće im biti lagano jer u goste im stiže prošlosezonski prvak koji bilježi jako lošu sezonu. Ali i dalje može dohvatiti europska natjecanja. Tako da je Udinese mogao tražiti i boljeg takmaca za vađenje iz nezavidne situacije.

Konyaspor - Fenerbahce, 19.00

(Nogomet, Super lig)

Remijem kod Sivasspora Fenerbahce je posustao za Galatasarayem koji sada ima sedam bodova prednosti i utakmicu više. U opticaju je još 12 bodova za Fener, no, jasno je, naslov prvaka će vjerojatno ostati u crveno-žutom dijelu Istanbula. Ako momčad Doominika Livakovića danas ne pobijedi, priča će već sada biti zapečaćena. Konyaspor se grčevito bori za ostanak, tako da će se domaći sastav danas baciti na glavu.

Lille - Lyon, 21.00

(Nogomet, Ligue 1)

Lille je na pragu plasmana u kvalifikacije za Ligu prvaka, a još može biti bolji od Bresta i osigurati direktni plasman u vrlo bitnu sezonu elitnog klupskog natjecanja. Lyon je ovu sezonu podbacio, u trenucima mu je prijetilo i ispadanje u Ligue 2, ali je na proljeće popravio formu i sada je deveti, s još, doduše, šansama da dohvati šesto mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu. Lavovima je ipak glavni fokus na kupu Francuske u kojem igraju protiv PSG-a, a na putu do finala su, između ostalih, izbacili i Lille 2-1 pobjedom na domaćem terneu. Prvenstveni dvoboj u Lyonu završio je 2-0 pobjedom Lillea.

Al Ahli - Al Hilal, 20.00

(Nogomet, saudijska Premier liga)

Očekivalo se da će se ova dva kluba, s Al Nassrom i Al Ittihadom boriti za naslov. Al Ahli na kraju će prvenstvo završiti na trećem mjestu, a Al Hilal kao prvak. Gosti danas i matematički mogu osvojiti naslov, četiri kola prije kraja. U 29 utakmica imaju 27 pobjeda i dva remija te, čak i ako danas ne pobijede, naslov će osvojiti sigurno. U prvoj utakmici sezone Al Hilal je slavio s 3-1 na krilima dva srpska reprezentativca Aleksandra MItrovića i Sergeja Milinkovića Savića, a za Al Ahli zabio je Allan Saint Maximin na dodavanje Riyada Mahreza.

Zabok - Cibona, 19.30

(Košarka, Premijer liga)

Nakon pet uzastopnih poraza, ali i dva uzastopna od Zaboka, Vukovi su odigrali jako dobru prvu utakmicu četvrtfinala i svladali Zabok sa 92-75 i došli na korak do plasmana u polufinale prvenstva. No, Zabok je osjetio krv. Poznata je priča oko skraćene Cibonine rotacije, svega nekoliko umornih seniora u kadru. No i takvi su izvukli ovu sezonu, posebno ako izbore polufinale. Dvorana u Zaboku danas će biti puna. Cibona je favorit, ali tek blagi...

Dinamo - Cedevita, 20.45

(Košarka, Premijer liga)

Cedevita je slavila u prvoj utakmici u Domu sportova II s 95-82 i time nanijela četvrti ovosezonski poraz Dinamu u petom međusobnom nastupu. Plavi očekuju i podršku Bad Blue Boysa koji u nešto ranijem terminu u nekoliko stotina metara udaljenoj Dvojci bodre Futsal Dinamo (vidi prvi par najave) i nadaju se da će uz podršku navijača izjednačiti seriju, samim time izboriti majstoricu u Domu sportova II.

New York Knicks - Indiana Pacers, 01.30

(Košarka, NBA)

Prva utakmica polufinala Istoka. Knicksi su četvrtfinale apsolvirali s 4-2 u pobjedama nad Philadelphiom 76-ersima, a Indiana je s istim rezultatom bila bolja od Milwaukee Bucksa. U redovnom dijelu sezone Indiana je slavila u dva navrata, a Knicksi jednom, s time da je omjer u Madison Square Gardenu 1-1. Pobjednik ovog dvoboja izborit će finale konferencije, a malu prednost imaju Knicksi zbog prednosti domaćeg parketa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti